Kålroe - opskrift til STEP-metoden
Kålroe er et godt alternativ til ræddike, hvis du ikke kan få fat i det. Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder, og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.
Tilberedningstid: 20 minutter
Portioner: ca. 1,5 dl færdig puré
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser:
- 150 g kålroe
- 150 g vand
- 1 tsk. olie
Sådan gør du:
- Mål 150 g groft (1-2 cm terninger) hakket kålroe og 150 g vand op i en gryde med låg
- Kog op og lad det koge i 10-15 min. smag om stykkerne føles bløde.
- Hæld kogevandet fra, men gem det i en skål til senere brug.
- Bland stykkerne med 1 tsk. olie - gerne en rapsolie.
- Blend massen glat med en stavblender. Juster eventuelt konsistensen med 1-2 spsk. kogevand.
- Lad puréen køle af, og opbevar den i rene glas med låg i køleskabet i maks. tre dage.