Baby der spiser grød med ske

Din guide til mellemmåltider til babyer

Både voksne og børn skal spise nærende og regelmæssigt for at holde energien oppe. Der udfylder mellemmåltidet en vigtig funktion, især for små børn, der skal spise lidt men ofte.

Fem til seks planlagte måltider om dagen med to til tre timers mellemrum plejer at være passende. Så kan du sikre et jævnt blodsukkerniveau uden at påvirke tænderne negativt og måske undgå sultne og trætte børn.

Undgå at give børn noget at spise mellem de planlagte måltider, så barnet er sultent, når I sidder til bords.

Grød i en skål og friske jordbær, blåbær og en halv banan, der ligger ved siden af på bordet
Et barn der bliver madet og et større barn der spiser

Hvad?

Babygrød er et godt mellemmåltid, det samme er en lille mad sammen med et stykke frugt og vand af glas. Vores vælling fungerer også godt som mellemmåltid, eller som base til fx en smoothie. Prøv også en af ​​vores grødopskrifter, såsom disse lækre grødpinde.

Hvordan?

Prøv at undgå et hurtigt mellemmåltid i farten. Det er sværere at føle sig mæt og skabe gode spisevaner, når man er på farten. Sæt jer hellere sammen ved et dækket bord og byd på en portion af en tilpas størrelse, der får dit barn til at klare endnu mere leg og ballade.

Bærkage på en tallerken

Spændende opskrifter på mellemmåltider du kan prøve

Selvfølgelig kan inspiration nogle gange mangle. Bare rolig, vi hjælper dig. Måske kan nogle af vores opskrifter på fingermad passe til dagens mellemmåltid.
 

Psst... pas på med tilsat sukker

Enhver, der har følt energien forsvinde, mens sulten kommer snigende, ved, hvor nemt det er at ty til en sød drik, nogle kiks eller søde sager som et hurtigt mellemmåltid. Men søde mellemmåltider er ikke en god idé for hverken voksne eller små børn. Sammenhængen er tydelig mellem sukker og problemer som karies i tænderne og overvægt. Derfor er det vigtigt at indføre gode madvaner tidligt, også til mellemmåltiderne. Gem de søde sager til mere specielle og festlige lejligheder. Vores sortiment omfatter kun mellemmåltider uden tilsat sukker*.

*Med et naturligt indehold af sukker.

Mellemmåltider fra Semper

 - Uden tilsat sukker*

*Med et naturligt indhold fra sukker