Header Baby - baby tired

Hvad er Semper Dråber med mælkesyrebakterier?

Ind imellem kan maven og de gode tarmbakterier have brug for lidt hjælp på vejen. Så kan I prøve at give Semper Dråber, fordi de indeholder en god bakteriekultur.

I dag er det velkendt, at vi har glæde af de gode bakterier i tarmen. Det kan gøre din og din babys mave glad at tage lidt ekstra hånd om disse bakterier. 

Mange gør det uden at tænke over det - når de spiser en varieret kost - hvor fibrene i maden igen bliver næring til tarmbakterierne. Disse fibre kaldes præbiotika. Tilføjelse af lidt ekstra venlige bakterier, såkaldte probiotika, hjælper også maven med at holde maven glad.

Semper Dråber er en olieopløsning, der indeholder lige præcis sådan en god bakteriekultur, den hedder L. reuteri Protectis® og er en naturlig mælkesyrebakterie. Fem dråber giver så meget som 100 millioner venlige bakterier til maven.

Semper Dråber med mælkesyrebakterier Probiotika til baby

Dråber til hele familien

Både dit barn og jer som forældre kan tage Semper Dråber hver dag for at opbygge en god bakteriesammensætning i tarmen. Men der er også nogle lejligheder, hvor det er særligt godt at tage dråberne. Det er når de gode bakterier i tarmen kan have brug for lidt ekstra hjælp. Den daglige dosis, uanset alder, er fem dråber en gang dagligt og de kan gives sammen med mad og drikke. Mælkesyrebakterien L. reuteri Protectis® opfylder WHO's krav til probiotika og har i videnskabelige studier vist sig at være sikre. Semper Dråber kan købes på udvalgte apoteker, hos Matas og i helsekostbutikker.

Semper Dråber
bebisflicka - Semper Barnmat

Hvornår skal man bruge Semper Dråber?

  • Til børn og voksne for at opbygge en god bakteriesammensætning i tarmen
  • Ved antibiotikabehandling
  • I forbindelse med udlandsrejser

7 spørgsmål om Semper Dråber

Jeg spekulerer på, hvilken dosis der anbefales under antibiotikabehandling?

10 dråber anbefales under antibiotikabehandling i stedet for den sædvanlige daglige dosis på 5 dråber.

Hvornår på dagen skal dråberne gives?

De kan gives når som helst, men undgå at give dem på samme tid som du tager antibiotikaen.

Hvor lang tid efter afslutningen af ​​behandlingen skal dråberne gives?

Fortsæt gerne  2 uger efter afslutningen af ​​antibiotikabehandlingen.

Skal vi tage Semper Dråber med eller uden mad?

Du kan tage Semper Dråber både med og uden mad eller drikke. Bland ikke med varm mad eller drikke (>37® C), da dette kan skade de levende bakterier. Følg instruktionen på pakken. 

Hvordan overlever bakterierne i mave og tarm?

Laktobaciller (især L. reuteri Protectis® som er bakterien i Semper Dråber) er relativt resistente over for lav pH og galdesalte. I tyndtarmen er der optimale forhold for L. reuteri; Der er næring til laktobacillerne der, og temperaturen er ca. 37 grader, hvilket er den temperatur hvor de trives bedst. 

Kan vi give dråberne på en ske, blande i maden eller i mælken?

Ja, sagtens! Men bland ikke med varm mad eller drikke (>37° C), da effekten af bakteriekulturen så vil aftage. 

Hvad er forskellen på Semper Dråber og Semper Tyggetabletter?

Både Semper Tyggetabletter og Semper Dråber kan bruges af både børn og voksne, og begge produkter har den samme effekt. Dog anbefales Tyggetabletter ikke til børn under 3 år. Dels fordi de er i tabletform, og små børn ikke kan tygge dem, dels fordi de indeholder sødestoffer, der ikke er tilladt i produkter til børn under 3 år.

Læs mere:

Læs mere om probiotika og præbiotika her