Opskrift på grødpinde med smag af kanelsnegl
Anmeldelser
(0 votes)
(0 votes)
Grødpinde som mellemmåltid er som regel et sikkert hit hos både babyer og større børn. De er både nemme at lave og smager skønt – og den klassiske kanelsmag gør dem perfekte som lille festlig snack, fx til en 1-års fødselsdag. Pindenes form gør dem ideelle til små børn, der er ved at lære at spise selv. Derudover får barnet et tilskud af jern fra grødpulveret.
Tilberedningstid
40 minPortioner
6-8 grødpindeSværhedsgrad
Nem
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200°C.
Mos bananen.
Bland den moste banan med de øvrige ingredienser.
Form små pinde og læg dem på en bageplade med bagepapir. Brug ca. to teskefulde dej pr. pind. Tryk dem flade, da de hæver meget under bagningen.
Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Lad dem køle af og server.
Tip! Skab variation ved at servere grødpindene med en klat frugtpuré. Mix og match – kun fantasien sætter grænser!
Opbevaring og holdbarhed
Grødpindene kan opbevares i køleskabet i 2-3 dage. For længere holdbarhed kan de fryses ned i op til tre måneder og tages op efter behov. De tør op på ca. 30 minutter ved stuetemperatur og kan også lunes i brødristeren for en friskbagt fornemmelse.
Har du travlt?
Alle vores opskrifter på grødpinde kan også laves i mikrobølgeovn. Hæld dejen i en form som kan tåle at komme i mikrobølgeovn og bag ved højeste effekt i ca. 4 minutter. Hold øje undervejs, da tiden kan variere alt efter mikroovn. Skær i passende stykker efterfølgende.
Hvorfor ceylonkanel?
Til denne opskrift anbefaler vi ceylonkanel (også kaldet ægte kanel) som et alternativ til den almindelige kanel (kassiakanel). Det anbefales, at børn højst spiser en halv teskefuld kanel om dagen, da kanel indeholder kumarin – et stof som ved regelmæssig høj indtagelse kan påvirke leveren. Men bare rolig – det gør ikke noget, hvis dit barn indimellem får mere end det. Ved at bruge ceylonkanel, som indeholder langt mindre kumarin, undgår du bekymringer omkring mængden.