En barnehånd rækker ud efter en grødpind.
Opskrift på grødpinde

Opskrift på grødpinde med blåbær og vanilje

Anmeldelser

(0 votes)

(0 votes)

Grødpinde som mellemmåltid er som regel et hit hos både små og større børn! Disse grødpinde er både nemme og lækre – med en skøn smag af blåbær og vanilje – perfekte til små børn, der øver sig i at spise selv. De er nemme at tage med på tur og giver samtidig et godt tilskud af jern fra grødpulveret.

  • Tilberedningstid
    40 min
  • Portioner
    6-8 grødpinde
  • Sværhedsgrad
    Nem
Gem opskrift

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200°C.

  2. Mos bananen.

  3. Bland den moste banan med de øvrige ingredienser.

  4. Form små pinde og læg dem på en bageplade med bagepapir. Brug cirka to spiseskefulde dej pr. pind. Tryk dem flade – de hæver meget i ovnen.

  5. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.

    En hånd sætter en bakke med grødstænger med blåbær og vanilje ind i ovnen.
  6. Lad dem køle af og server.

    Tip! Giv grødpindene endnu mere variation ved at servere dem med en klat frugtpuré – fx en med blåbær. Mix og match – kun fantasien sætter grænser!

    Opbevaring og holdbarhed

    Opbevar grødpindene i køleskabet i 2-3 dage. For længere holdbarhed kan de fryses ned i op til tre måneder og tages op efter behov. De tør op ved stuetemperatur på cirka 30 minutter – eller lun dem i brødristeren for en nybagt fornemmelse.

    Har du travlt?

    Alle vores opskrifter på grødpinde kan tilberedes i mikrobølgeovn. Hæld dejen i en form som kan tåle at komme i mikrobølgeovn og bag ved højeste effekt i cirka 4 minutter. Hold øje, da tilberedningstiden kan variere afhængigt af ovnen. Skær i passende stykker efter bagning.

    Hvordan fjerner man blåbærpletter fra tøjet?

    Åh nej, blev der en plet? Bare rolig – her er et godt trick: Kog lidt vand og dyp det område af tøjet, hvor pletten sidder, direkte ned i det varme vand. Vupti – pletten forsvinder som ved magi!

    Et barn spiser en grødpind og får en plet på skjorteærmet.