En svensk mark

Samarbejde for et bæredygtigt landbrug

Forud for 2023-høsten har Semper tilsluttet sig Klimat & Natur – Lantmännens program for fremtidens landbrug. Sammen skal virksomhederne bidrage til et mere bæredygtigt landbrug for havre, hvede og rug.

Header baby - baby eating porridge

Godt for børnene og planeten

Semper tilbyder mad til små børn – fremtidens vigtigste smagsdommere – og har længe arbejdet for god og nærende mad, der er bæredygtig for vores planet. I mange år har man brugt korn fra Lantmännen, som opfylder de strenge krav til sikker og nærende babymad, såkaldt børnemadskvalitet. Det nye partnerskab for sortimentet af ​​grød og vælling opfylder ikke kun disse høje standarder, men bidrager også til et mere bæredygtigt landbrug, der er godt for vores planet.

Ved at være en del af Klimat & Natur bidrager vi hos Semper til fremtidens bæredygtige landbrug - uden at gå på kompromis med indholdet og kvaliteten af ​​vores produkter.
Moden havre i nærbillede.

Til gavn for bestøvere og fugle

Klima & Natur-programmet indeholder en række tiltag og dyrkningsmetoder, der reducerer klimabelastningen og samtidig gavner biodiversiteten. Dyrkningskriterierne i programmet omfatter fossilfri planteernæring, fossilfri brændstoffer og præcisionsdyrkning, hvilket fører til op til 50 procent mindre udledning af drivhusgasser før høst i 2023.

Biodiversitet nyder godt af kemikaliefri frøbehandling og i de blomstringszoner, der indgår i programmet, trives bestøvere, som bestøver mange af vores fødevareafgrøder og derfor er utrolig vigtige for fødevareproduktionen. En anden del af programmet er lærkeruder (særlige områder, der ikke dyrkes, så sanglærken kan lande og finde føde). Flere åbne pladser i det dyrkede landskab kommer arten til gode.

Illustration af en humlebi
Illustration af hvede.
Illustration af en lærke.

Massebalance giver adgang til korn af højeste kvalitet

Klima & Natur-programmet bruger såkaldt massebalance. Det betyder, at korn, der dyrkes på gårde, der indgår i programmet, blandes med andet korn i Lantmännens vareflow. Det betyder, at vi hos Semper ikke kan sige, at netop den pakke grød, som en forbruger holder i hånden, indeholder korn, der er dyrket efter Klima & Natur. Men da programmet bruger massebalance, bidrager vi til et mere bæredygtigt landbrug, samtidig med at vi som altid sikrer børnemadskvaliteten af ​​kornet. Lovgivningen, der regulerer børnemadskvaliteten , betyder blandt andet, at der kun må forekomme meget lave restniveauer af tungmetaller og mykotoksiner (giftstoffer som dannes af skimmelsvampe). Disse niveauer kan variere i afgrøder afhængigt af jordtype og vejrforhold ved høst. Massebalanceprincippet i Klima & Natur giver os adgang til korn i den høje kvalitet, der kræves.

Ved at være en del af Klimat & Natur bidrager vi hos Semper til fremtidens bæredygtige landbrug - uden at gå på kompromis med indholdet og kvaliteten af ​​vores produkter. Du kan læse mere om programmet Klima & Natur på Lantmännens hjemmeside.

Barnmatskvalitet - Semper Barnmat

Hvad betyder børnemadskvalitet?

Børnemadskvalitet betyder, at der kun bruges de allerbedste råvarer. Og reglerne omkring, hvad der må indgå i babymad, er meget skrappe. Blandt andet er hverken konserveringsmidler eller farvestoffer tilladt. Alt for at du føler dig tryg ved det du giver dit barn.