Æblelpuré i et glas, opskrift fra STEP-metoden
STEP-metoden

Æble - opskrift til STEP-metoden

Anmeldelser

(0 votes)

(0 votes)

Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder, og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.

  • Tilberedningstid
    20 minutter
  • Portioner
    ca. 1,5 dl færdig mos
  • Sværhedsgrad
    Nem
Gem opskrift

Sådan gør du:

  1. Riv 2 æbler (ca. 250 g) på den grove side af rivejernet.

  2. Læg de revne æbler i en lille gryde, og tilsæt 1-2 spsk. vand. Kog på svag varme under låg ca. 5-15 min. Eller opvarm i mikroovnen med låg på 750 W 2-3 min. Prøvesmag, stykkerne er kogt, når du kan presse dem i stykker med tungen. 
     

  3. Blend med stavblender, og pres massen igennem en finmasket si, eller læg de kogte stykker i en finmasket si, og pres dem igennem, så det bliver en fin, glat puré. 
     

  4. Lad puréen køle af, og opbevar den i rene glas med låg i køleskabet i maks. tre dage. 
     

  5. Smagsprøverne kan opbevares i køleskab i maks. 3 dage. Men de kan naturligvis også fryses ned. Kom den afkølede puré i en plastikpose, og glat den ud til en tynd plade, eller frys puréen ned i en fryseegnet boks. Så kan man brække et passende stykke af eller tage en passende mængde ud og tø op i mikroovnen eller i køleskabet.