Havtornspuré i et drikkeglas, smagsportion, opskrift til STEP-metoden
STEP-metoden

Havtorn- opskrift til STEP-metoden

Anmeldelser

(0 votes)

(0 votes)

Opskriften er beregnet til at række til 9 smagsportioner. Afhængig af babys alder, og interessen ved introduktionen, kan størrelsen af smagsportionen variere, fra mindre end en teskefuld og opefter. Opskriften kan derfor række til flere smagsportioner men det er også muligt at du skal tilberede mere puré. Opskriften er beregnet til, når barnet skal begynde at smage, og konsistensen skal være lind. Derfor bør der bruges en finmasket si. Når dit barn bliver lidt ældre (7-9 måneder), kan det være tilstrækkeligt at bruge en stavblender.

 • Tilberedningstid
  20 minutter
 • Portioner
  ca. 1,5 dl færdig mos
 • Sværhedsgrad
  Nem
Gem opskrift

Sådan gør du:

 1. Hæld 2 dl frosne havtorn i en beholder egnet til mikroovn, varm i mikroovnen på 750 W i 1-2 min. Eller opvarm på svag varme i en lille gryde, kog op, og lad det koge i 1-2 min. Hvis du ikke kan få fat i havtorn, kan du i stedet lave puré af brombær eller tyttebær.

 2. Pres igennem en finmasket si for at fjerne kerner

 3. Bland 0,5 dl havtornpuré med 0,5 dl æblemos (se opskrift på æblemos). 

 4. Lad puréen køle af, og opbevar den i rene glas med låg i køleskabet i maks. tre dage. 

 5. Smagsprøverne kan opbevares i køleskab i maks. 3 dage. Men de kan naturligvis også fryses ned. Kom den afkølede puré i en plastikpose, og glat den ud til en tynd plade, eller frys puréen ned i en fryseegnet boks. Så kan man brække et passende stykke af eller tage en passende mængde ud og tø op i mikroovnen eller i køleskabet.