Gulerod, pastinak, bønner, havre og persille
Anmeldelser
(0 votes)
(0 votes)
Fortsæt med at lave babymad efter STEP-metoden og giv din baby en spændende smagskombination af pastinak, bønner og persille! Denne babymadsopskrift er ligesom de andre STEP-opskrifter baseret på forskning i, hvordan man får børn til at spise flere grøntsager. Afhængig af babys alder, og hvor langt dit barn er kommet på sin spiserejse, kan portionsstørrelsen variere. Opskriften kan derfor række til mere end ét måltid. Konsistensen varierer også afhængig af alderen. Måltidet er nøje ernæringsmæssigt beregnet, så det passer til børn i de forskellige aldre.
Tilberedningstid
25-35 minutterPortioner
1 portionSværhedsgrad
Mellem
Opskrift fra 6 måneder: Sådan gør du
Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål.
Skyl gulerod og pastinak og skær ud i små stykker (ca 1x1x1 cm till 1,5x1,5x1,5 cm). Hak løget fint.
Kog vandet op i en lille gryde. Kom havrekerner i gryden og ladet det simre under låg i ca. 5 minutter.
Kom gulerod, pastinak og løg i gryden og lad det simre i yderligere ca. 8 minutter.
Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom grøntsagerne i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt bønner, persille, olie og fløde. Blend til en blød konsistens, afhængigt af hvad din baby er klar til. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet.
Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.
Opskrift fra 8 måneder: Sådan gør du
Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål.
Skyl gulerod og pastinak og skær ud i små stykker (ca 1x1x1 cm till 1,5x1,5x1,5 cm). Hak løget fint.
Kom gulerod, pastinak og løg i gryden med vand og lad det simre i ca. 8 minutter under låg.
Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom grøntsagerne i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt bønner, havrekerner, persille, olie og fløde. Blend til en konsistens som din baby kan spise og sørg for, at konsistensen er lidt grovere, så baby kan vænne sig til at der er større stykker i maden. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet. Bland persille i.
Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.
Opskrift fra 12 måneder: Sådan gør du
Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål.
Skyl gulerod og pastinak og skær ud i små stykker (ca 1x1x1 cm till 1,5x1,5x1,5 cm). Hak løget fint.
Kom gulerod, pastinak og løg i gryden med vand og lad det simre i ca. 8 minutter under låg.
Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom det hele over i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt flydende fedtstof eller rapsolie og fløde. Blend til en konsistens som din baby kan spise og sørg for, at der er større stykker i maden, så den skal tygges. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet. Bland bønner, persille og havrekerner i.
Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.
Hvad betyder det egentlig, at en opskrift er STEP-mærket? Læs om, hvordan forskerne fik børn til at spise flere grøntsager med STEP-opskrifterne!