STEP opskrift Gulerod, kartoffel, hakket kød, peberrod, dild og sennep fra Semper Børnemad
STEP-opskrift

Gulerod, kartoffel, hakket kød, peberrod, dild og sennep

Anmeldelser

(0 votes)

(0 votes)

Fortsæt med at lave babymad efter STEP og prøv en ny ret med smag af peberrod, dild og sennep. Godt, hjemmelavet og med nordisk smag! Denne babymadsopskrift er ligesom de andre STEP-opskrifter baseret på forskning i, hvordan man får børn til at spise flere grøntsager. Afhængig af barnets alder, og hvor langt dit barn er kommet på sin spiserejse, kan portionsstørrelsen variere. Opskriften kan derfor række til mere end ét måltid. Konsistensen varierer også afhængig af alderen. Måltidet er nøje ernæringsmæssigt beregnet, så det passer til børn i de forskellige aldre.

  • Tilberedningstid
    25-35 minutter
  • Portioner
    1 portion
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Opskrift fra 6 måneder: Sådan gør du

  1. Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål. 

  2. Skræl og skær kartofler og gulerødder ud i små stykker (ca 1x1x1 cm till 1,5x1,5x1,5 cm).

  3. Kom kartoffel, gulerod, hakket kød og sennepsfrø i en gryde med vand. Bring det i kog og lad det simre i ca. 10 minutter under låg. Skræl og riv imens peberroden fint og stil den til side.

  4. Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom det hele i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt fintrevet peberrod, dild, flydende fedtstof/rapsolie og fløde. Blend til en blød konsistens, afhængigt af hvad din baby er klar til. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet.

  5. Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.  

Opskrift fra 8 måneder: Sådan gør du

  1. Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål. 

  2. Skræl og skær kartofler og gulerødder ud i ½ cm stykker. 

  3. Kom kartoffel, gulerod, hakket kød og sennepsfrø i en gryde med vand. Bring det i kog og lad det simre i ca. 10 minutter under låg. Skræl og riv imens peberroden fint og stil den til side.

  4. Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom det hele i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt flydende fedtstof/rapsolie og fløde. Blend til en konsistens som din baby kan spise og sørg for, at konsistensen er lidt grovere, så baby kan vænne sig til at der er større stykker i maden. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet. Bland peberrod og dild i.

  5. Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.  

Opskrift fra 12 måneder: Sådan gør du

  1. Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål. 

  2. Skræl og skær kartofler og gulerødder ud i 1 cm stykker.

  3. Kom kartoffel, gulerod, hakket kød og sennepsfrø i en gryde med vand. Bring det i kog og lad det simre i cirka 10 minutter under låg. Skræl og riv imens peberroden fint og stil den til side.  

  4. Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom det hele i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt flydende fedtstof/rapsolie og fløde. Blend til en konsistens som din baby kan spise og sørg for, at der er større stykker i maden, så den skal tygges. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet. Bland peberrod og dild. 

  5. Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.  

     Hvad betyder det egentlig, at en opskrift er STEP-mærket? Læs om, hvordan forskerne fik børn til at spise flere grøntsager med STEP-opskrifterne!