STEP-opskrift Majroe, kålrabi, havrekerner, linser og persille fra Semper Børnemad
STEP-opskrift

Majroe, havrekerner, linser og persille

Anmeldelser

(0 votes)

(0 votes)

Tilbyd dit barn en spændende smagskombination af majroe og persille. Denne babymadsopskrift er ligesom de andre STEP-opskrifter baseret på forskning i, hvordan man får børn til at spise flere grøntsager. Afhængig af barnets alder, og hvor langt dit barn er kommet på sin spiserejse, kan portionsstørrelsen variere. Opskriften kan derfor række til mere end ét måltid. Konsistensen varierer også afhængig af alderen. Måltidet er nøje ernæringsmæssigt beregnet, så det passer til børn i de forskellige aldre.

 • Tilberedningstid
  25-35 minutter
 • Portioner
  1 portion
 • Sværhedsgrad
  Mellem
Gem opskrift

Opskrift fra 6 måneder: Sådan gør du

 1. Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål. 

 2. Skræl og skær majroe og kålrabi i små stykker (ca 1x1x1 cm till 1,5x1,5x1,5 cm). Hak løget fint.

 3. Kog vandet i en lille gryde. Tilsæt havrekerner og lad det simre i ca. 3 minutter under låg.

 4. Tilsæt majroe, kålrabi og løg og lad det simre i yderligere ca. 8 minutter med låg på.

 5. Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. om det hele over i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt linser, dild, flydende fedtstof/raps olie og fløde. Blend til en blød konsistens, afhængigt af hvad din baby er klar til. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet. 

 6. Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.  

Opskrift fra 8 måneder: Sådan gør du

 1. Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål. 

 2. Skræl og skær majroe og kålrabi i ½ cm stykker. Hak løget fint.

 3. Kom majroe, kålrabi og løg i en gryde med vand. Bring det i kog og lad det simre i ca. 15 minutter under låg.

 4. Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom det hele over i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt linser, havrekerner, flydende fedtstof/raps olie og fløde. Blend til en blød konsistens, afhængigt af hvad din baby er klar til. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet.  Rør persille i.

 5. Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom det hele i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt havrekerner, flydende fedtstof/rapsolie og fløde. Blend til en konsistens som din baby kan spise og sørg for, at konsistensen er lidt grovere, så baby kan vænne sig til at der er større stykker i maden. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet. Bland dild i. 

 6. Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.  

Opskrift fra 12 måneder: Sådan gør du

 1. Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål. 

 2. Skræl og skær majroe og kålrabi i 1 cm bitar. Hak løget fint.

 3. Kom majroe, kålrabi og løg i en gryde med vand. Kog op og lad det simre i ca. 15 minuter under låg. 

 4. Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom det hele over i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt flydende fedtstof/raps olie og fløde. Blend til en konsistens som din baby kan spise og sørg for, at konsistensen er lidt grovere, så baby kan vænne sig til at der er større stykker i maden. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet. Tilsæt linser, persille og havrekerner. 

 5. Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.  

   Hvad betyder det egentlig, at en opskrift er STEP-mærket? Læs om, hvordan forskerne fik børn til at spise flere grøntsager med STEP-opskrifterne!