STEP- opkskrift Pastinak, tomat, havrekerner, laks og dild fra Semper Børnemad
STEP-metoden

Pastinak, tomat, havrekerner, laks og dild

Anmeldelser

(0 votes)

(0 votes)

Fortsæt med at lave din egen babymad med STEP-opskrifterne og prøv denne fiskeret smagt til med pastinak, dild og havre. Denne babymadsopskrift er ligesom de andre STEP-opskrifter baseret på forskning i, hvordan man får børn til at spise flere grøntsager. Afhængig af barnets alder, og hvor langt dit barn er kommet på sin spiserejse, kan portionsstørrelsen variere. Opskriften kan derfor række til mere end ét måltid. Konsistensen varierer også afhængig af alderen. Måltidet er nøje ernæringsmæssigt beregnet, så det passer til børn i de forskellige aldre.

  • Tilberedningstid
    25-35 minutter
  • Portioner
    1 portion
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Opskrift fra 6 måneder: Sådan gør du

  1. Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål. 

  2. Skræl og skær pastinak og gulerod ud i små stykker (ca 1x1x1 cm till 1,5x1,5x1,5 cm). Skær laksen i små tern (ca 0,5x0,5 cm).

  3. Kog vand op  i en lille gryde. Tilsæt havrekerner og tomater. Lad det simre i 5 minutter under låg.

  4. Tilsæt pastinak og gulerod og lad det simre i yderligere 8–10 minutter under låg.

  5. Tilsæt laksen og lad det simre yderligere 2 minutter.

  6. Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom det hele over i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt dild, flydende fedtstof/raps olie og fløde. Blend til en blød konsistens, afhængigt af hvad din baby er klar til. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet. 

  7. Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.  

Opskrift fra 8 måneder: Sådan gør du

  1. Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål. 

  2. Skræl og skær pastinak og gulerod ud i ½ cm stykker Skær laksen ud i små tern (ca 0,5x0,5 cm).

  3. Kom pastinak, gulerod og tomater i en gryde med vand. Kog op og lade det simre i 10 minutter under låg. 

  4. Tilsæt laksen og lad det simre yderligere 2 minutter.

  5. Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom det hele i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt havrekerner, flydende fedtstof/rapsolie og fløde. Blend til en konsistens som din baby kan spise og sørg for, at konsistensen er lidt grovere, så baby kan vænne sig til at der er større stykker i maden. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet. Bland dild i. 

  6. Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.  

Opskrift fra 12 måneder: Sådan gør du

  1. Læs gerne introduktionen til STEP-opskrifter for at få tips om tilberedning og svar på de mest almindelig spørgsmål. 

  2. Skræl og skær pastinak og gulerod i 1 cm stykkeri. Skær laksen i små tern (ca 0,5x0,5 cm).

  3. Kom pastinak, gulerod og tomater i en gryde med vand. Kog op og lade det simre i 10 minutter under låg.

  4. Tilsæt laksen og lad det simre yderligere 2 minutter.

  5. Hæld vandet fra gryden, men gem ca. ½ dl af vandet til senere, hvis du får brug for at fortynde konsistensen. Kom det hele i en foodprocessor, minihakker eller tilsvarende og tilsæt flydende fedtstof/rapsolie og fløde. Blend til en konsistens som din baby kan spise og sørg for, at der er større stykker i maden, så den skal tygges. Justér eventuelt konsistensen med kogevandet. Bland dild og havrekerner i.

  6. Afkøl og server. Hvis maden skal serveres senere, kan den opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder i et døgn eller fryses ned.  

     Hvad betyder det egentlig, at en opskrift er STEP-mærket? Læs om, hvordan forskerne fik børn til at spise flere grøntsager med STEP-opskrifterne!