Låt ditt barn prova att äta själv

Tips & tricks når I prøver nye smage

Selvfølgelig ønsker man, at barnet skal gabe stort når der er gulerodsmos, broccoli eller bønner på vej. Det er heller ikke altid let. Her er vores bedste tips til at give barnet de bedste forudsætninger for at prøve nye smage og teksturer. 

Baby bliver madet med ske - STEP metoden

Vent til baby er i godt humør

Vælg det tidspunkt hvor dit barn er mest frisk og tryg. Gerne mellem to normale måltider. 

Far kysser baby på hovedet - STEP metoden

Distraher ikke baby

Måltid skal være skærmfri stunder, så undgå at se TV, iPad og mobil – gælder både børn og voksne ? Musik og bøger er beroligende og gode, men når måltidet starter, er det bedst at lægge alt væk og fokusere på maden og smagene. 

Baby bliver madet - STEp metoden

Lidt rod skader ikke

Det er okay, at det er lidt rodet og klistret! Lad dit barn røre ved og udforske maden. Dit barn kan blive forstyrret, hvis du tørrer af hele tiden.

Lille barn bliver madet med ske

Masser af øjenkontakt og smil

Sid i øjenhøjde med dit barn og husk at stress er smitsom, husk at made med et smil! 

Baby spiser - Step Metoden

Skæld ikke ud – husk det er en smagsintroduktion

Formålet med smagsprøven er at lære nye smage og teksturer at kende, og din baby behøver ikke engang at synke puréen. Det er nok at få smagen på læberne. 

Far madder baby med ske

Vær lydhør

Det er vigtigt, at smagsoplevelserne er positive og harmoniske. Når babyer får de første smagsprøver, ved de som regel ikke, hvad de skal stille op med maden, fordi de måske ikke har lært at synke endnu. Det er ikke ualmindeligt, at det meste af maden i begyndelsen ryger ud igen, men det gør ikke noget. Det er nok, hvis maden kommer på læberne.

STEP-metoden opskrift æblepuré

I får det bedste resultat ved at følge denne rækkefølge: 

  • Æble
  • Ærter 
  • Hindbær 
  • Blomkål 
  • Havtorn 
  • Majroe 
  • Tranebær 
  • Ræddike 

Opskrifterne til smagsportionerne