Header Baby - baby in bed

Mælkesyrebakterier - spørgsmål & svar

Semper D-vitamindråber med mælkesyrebakterier, Semper dråber med mælkesyrebakterier og Semper tyggetabletter indeholder den naturlige mælkesyrebakterie, L. reuteri Protectis®, som findes naturligt i tarmen og i modermælk. 
5 dråber eller 1 Semper Tyggetablet indeholder mindst 100 millioner levende L. reuteri Protectis®  mælkesyrebakterier.

Er Semper D-vitamindråber med mælkesyrebakterier, Semper dråber og Semper Tyggetabletter mælkefri?

Semper D-vitamin med mælkesyrebakterier og Semper dråber med mælkesyrebakterier: Den bakteriekultur vi bruger vores dråber er dyrket på næring, som ikke indeholder laktose og er helt fri for mælkeprotein. Det gælder både Semper D-vitamindråber med mælkesyrebakterier og Semper dråber. Derfor kan vi anbefale vores dråber ved komælksproteinallergi.
Semper Tyggetabletter: Mælk indgår ikke som ingrediens, men vi kan ikke garantere, at produktet er helt fri for mælk. Derfor anbefaler vi ikke produktet ved komælksproteinallergi.

Hvad er den anbefalede dosis af Semper dråber?

Den anbefalede dosis er 5 dråber per døgn, uanset alder og vægt. Det giver et indtag på 100 millioner levende L. reuteri Protectis. Semper dråber kan bruges fra fødslen og resten af livet.
L. reuteri Protectis er en patenteret naturlig mælkesyrebakterie. Den er i et stort antal studier vist at være sikker for børn.

Referencer:
Connolly E, Abrahamsson T, Björkstén B. Safety of D(-)-lactic acid producing bacteria in the human infant. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2005;41:489-492
Karvonen A, Casas I, Vesikari T. Safety and possible antidiarrhoeal effect of the probiotic Lactobacillus reuteri after oral administration to neonates. Clin Nutr 2001;20 (suppl 3):63: abstract 216
Ruiz-Palacios G et al. Tolerance and fecal colonization with Lactobacillus reuteri in children fed a beverage with a mixture of Lactobacillus spp. Pediatr Res 1996;39(4) part 2:184A, abstract 1090
Weizman Z, Alsheik A. Safety and tolerance of a probiotic formula in early infancy comparing two probiotic agents: a pilot study. Am Coll Nutr 2006;25:415-419

Hvor mange dagsdoser er der i én flaske Semper dråber?

Fem dråber svarer til 0,15 - 0,20 ml, hvilket betyder, at en flaske med 10 ml giver mellem 50 – 66 doser. På pakken er der angivet 50 doser.

Hvad er holdbarheden for Semper dråber?

Semper D-vitamindråber med mælkesyrebakterier og Semper dråber med mælkesyrebakterier kan opbevares ved stuetemperatur, maks. 25 °C på grund af det tørremiddel, der ligger i flasken (den pind, der ligger i flasken). Efter åbning kan dråberne fortsat opbevares ved stuetemperatur i 3 måneder.

Hvordan giver jeg mit barn dråberne?

  1. Ryst altid flasken godt (min. 10 sekunder) før hver brug.
  2. Vend flasken på hovedet og doser 5 dråber på en ske, eller giv dråberne i flaske eller kop sammen med mælken. L. reuteri Protectis kan kun overleve 4 timer i et glas mælk.
  3. Undgå at flasken kommer i kontakt med spyt eller fugt ved dosering.

Hvorfor ligger der en strimmel nede i flasken med Semper dråber?

Det er et tørremiddel for at undgå et der kommer syre i flasken. Den gør, at du kan opbevare flasken ved stuetemperatur, også efter åbning.

Hvorfor er det nogle gange svært at få det sidste af dråberne ud af flasken?

Sommetider er der nogle der oplever, at det er svært at få den sidst del af olie ud af flasken. Da skyldes det ofte, at flasken har været i brug længe, og årsagen er at der er kommet frugt, vand eller spyt i olien ved brug. Måske tørrer man flaskens tud af med en fugtig klud eller flasken er kommet i kontakt med barnets mund under doseringen. Det er også meget vigtigt at ryste flasken godt før dosering, så bakterierne blandes ordentlig i olien. Dette gør at viskositeten bliver optimal, dvs. hvor flydende olien er. Så ryst altid flasken grundigt, mindst 10 sekunder inden dosering. 
Hvis du oplever at det er svært at få det sidste ud af flasken, kan du sikre dig, at den lille strimmel som ligger inden i flasken ikke dækker hullet, som olien skal løbe ud af. Du kan også forsigtig tage en nål (som du steriliserer først for at fjerne eventuelle bakterier) og rengøre tuden, så olien kan løbe langsomt ud. Husk altid at give dråberne på ske eller i flaske/kop og ikke direkte på barnets tunge, da det øger risikoen for, at der kommer fugt i produktet. 

Sempers produkter til nyfødte

Semper mælkesyrebakterier

Sempers produkter til +3 år

Semper mælkesyrebakterier