Header Baby - baby in bed

Mælkesyrebakterier baby - Stor FAQ 2021

Vores produkter til maven indeholder probiotika. De mest almindelige bakterier, der bruges som probiotika, er mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterier er mavens bedste ven og bidrager til en god tarmbiota. Derfor kan det være en god idé at bruge Sempers probiotika; Semper D-vitamindråber med mælkesyrebakterier, Semper dråber med mælkesyrebakterier og Semper Tyggetabletter som alle indeholder den naturlige mælkesyrebakterie, L. reuteri Protectis®, som findes naturligt i tarmen og i modermælk. 
5 dråber eller 1 Semper Tyggetablet indeholder mindst 100 millioner levende L. reuteri Protectis®  mælkesyrebakterier.

 

Er Semper D-vitamindråber med mælkesyrebakterier, Semper dråber og Semper Tyggetabletter mælkefri?

Semper D-vitamin med mælkesyrebakterier og Semper dråber med mælkesyrebakterier: Den bakteriekultur vi bruger vores dråber er dyrket på næring, som ikke indeholder laktose og er helt fri for mælkeprotein. Det gælder både Semper D-vitamindråber med mælkesyrebakterier og Semper dråber. Derfor kan vi anbefale vores dråber ved komælksproteinallergi.
Semper Tyggetabletter: Mælk indgår ikke som ingrediens, men vi kan ikke garantere, at produktet er helt fri for mælk. Derfor anbefaler vi ikke produktet ved komælksproteinallergi.

Hvad er den anbefalede dosis af Semper dråber?

Den anbefalede dosis er 5 dråber per døgn, uanset alder og vægt. Det giver et indtag på 100 millioner levende L. reuteri Protectis. Semper dråber kan bruges fra fødslen og resten af livet.
L. reuteri Protectis er en patenteret naturlig mælkesyrebakterie. Den er i et stort antal studier vist at være sikker for børn.

Referencer:

Connolly E, Abrahamsson T, Björkstén B. Safety of D(-)-lactic acid producing bacteria in the human infant. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2005;41:489-492

Karvonen A, Casas I, Vesikari T. Safety and possible antidiarrhoeal effect of the probiotic Lactobacillus reuteri after oral administration to neonates. Clin Nutr 2001;20 (suppl 3):63: abstract 216

Ruiz-Palacios G et al. Tolerance and fecal colonization with Lactobacillus reuteri in children fed a beverage with a mixture of Lactobacillus spp. Pediatr Res 1996;39(4) part 2:184A, abstract 1090

Weizman Z, Alsheik A. Safety and tolerance of a probiotic formula in early infancy comparing two probiotic agents: a pilot study. Am Coll Nutr 2006;25:415-419

Hvor mange dagsdoser er der i én flaske Semper dråber?

Fem dråber svarer til 0,15 - 0,20 ml, hvilket betyder, at en flaske med 10 ml giver mellem 50 – 66 doser. På pakken er der angivet 50 doser.

Hvad er holdbarheden for Semper dråber?

Semper D-vitamindråber med mælkesyrebakterier og Semper dråber med mælkesyrebakterier kan opbevares ved stuetemperatur, maks. 25 °C på grund af det tørremiddel, der ligger i flasken (den pind, der ligger i flasken). Efter åbning kan dråberne fortsat opbevares ved stuetemperatur i 3 måneder.

Hvordan giver jeg mit barn dråberne?

  1. Ryst altid flasken godt (min. 10 sekunder) før hver brug.
  2. Vend flasken på hovedet og doser 5 dråber på en ske, eller giv dråberne i flaske eller kop sammen med mælken. L. reuteri Protectis kan kun overleve 4 timer i et glas mælk.
  3. Undgå at flasken kommer i kontakt med spyt eller fugt ved dosering.

Hvorfor ligger der en strimmel nede i flasken med Semper dråber?

Det er et tørremiddel for at undgå et der kommer syre i flasken. Den gør, at du kan opbevare flasken ved stuetemperatur, også efter åbning.

Hvorfor er det nogle gange svært at få det sidste af dråberne ud af flasken?

Sommetider er der nogle der oplever, at det er svært at få den sidst del af olie ud af flasken. Da skyldes det ofte, at flasken har været i brug længe, og årsagen er at der er kommet frugt, vand eller spyt i olien ved brug. Måske tørrer man flaskens tud af med en fugtig klud eller flasken er kommet i kontakt med barnets mund under doseringen. Det er også meget vigtigt at ryste flasken godt før dosering, så bakterierne blandes ordentlig i olien. Dette gør at viskositeten bliver optimal, dvs. hvor flydende olien er. Så ryst altid flasken grundigt, mindst 10 sekunder inden dosering. 
Hvis du oplever at det er svært at få det sidste ud af flasken, kan du sikre dig, at den lille strimmel som ligger inden i flasken ikke dækker hullet, som olien skal løbe ud af. Du kan også forsigtig tage en nål (som du steriliserer først for at fjerne eventuelle bakterier) og rengøre tuden, så olien kan løbe langsomt ud. Husk altid at give dråberne på ske eller i flaske/kop og ikke direkte på barnets tunge, da det øger risikoen for, at der kommer fugt i produktet. 

Hvad er Semper Dråber med mælkesyrebakterier?

Ind imellem kan maven og de gode tarmbakterier have brug for lidt hjælp på vejen. Så kan I prøve at give Semper Dråber, fordi de indeholder en god bakteriekultur. Du kan læse mere om hvad Semper Dråber med mælkesyrebakterier er her.

Hvad er præbiotika og probiotika? 

Probiotika er levende, gavnlige bakterier. De mest almindelige bakterier, der bruges som probiotika, er forskellige stammer af lactobaciller og bifidobakterier, almindeligvis kaldet mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterier er mavens bedste ven. De bidrager til en god tarmbiota, som igen kan give en bedre og mere velfungerende tarmfunktion. Tidligere fik vi flere mælkesyrebakterier gennem madens indhold af syltede grøntsager. Når vi nu har et køleskab og ikke behøver at bruge fermentering for at forlænge holdbarheden, kan det være godt at tilføje lactobaciller på en anden måde, for eksempel gennem Semper dråber eller et andet Semper probiotika. Du kan læse mere om hvad probiotika er her.

Præbiotika er derimod kulhydrater og specielle kostfibre kaldet oligosakkarider, der fremmer væksten af ​​gode tarmbakterier. Galactooligosakkarider (GOS) er præbiotiske fibre, der ikke nedbrydes i tyndtarmen, men fungerer som næringssubstrat for mælkesyrebakterier (lactobaciller og bifidobakterier) i tyktarmen. Når disse nedbryder GOS, dannes kortkædede fedtsyrer, hvilket giver afføringen en lavere pH, der ligner den hos ammede børn. Afføringen bliver også blødere, hvilket kan modvirke en træg mave og mavebøvl. GOS forekommer naturligt i grøntsager som kål, løg, rodfrugter, skorzonerod, jordskokker, men udvindes også fra mælk. Semper tilføjer GOS til alle Allomin tilskudsblandinger.

Referencer: Ben XM, et.al. World J Gastroenterol 2003;14(42):6564-8. Fanaro S, et.al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2008;44:82-8. Indrio, et.al. Journal of Pediatrics 2007;152:801-6. Savino F, et.al. Pediatrics 2007;119:124-30.

// //


Mere om mælkesyrebakterier

Probiotika er levende mælkesyrebakterier. Men hvad er det og hvad er de godt for? Læs mere her: